Επιτήρηση Μηχανικής Ι: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Ιάσωνας
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: Δευ Σεπ 05, 2011 1:04 pm
Real Name: real name
Gender: Male
Facebook ID: 0

Επιτήρηση Μηχανικής Ι: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

Αν δεν γίνει σε κάθε εξάμηνο και μία μ****ία στα μαθήματα του ΚουρκουΛΥΚΟΥ, δε θα μας πάει καλά η χρονιά! :P

Στο αμφιθέατρο 1, ο ΚουρκουΛΥΚΟΣ είχε βάλει επιτηρήτρια τον θηλυκό Χίτλερ, τον γυναικείο Κουρκουλή ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε την. Με το μπήκαμε στο αμφιθέατρο, πήρε το κίνητο μίας κοπέλας, η οποία απλώς το ακούμπησε πάνω στο θρανίο της. Η κοπέλα της εξήγησε ότι το χρειαζόταν το κινητό γιατί περίμενε τηλέφωνο από τη δουλειά της για κάτι επείγον αλλά η Πατσαλιά αποκρίθηκε: «Καλά, εμείς εδώ έχουμε εξετάσεις και εσύ θα μιλάς στο τηλέφωνο για την δουλειά σου?»... Δηλαδή, η Πατσα(βουρα)λια, που έχει δουλειά και μισθό, εκ του ασφαλούς τρομοκρατεί και φοβίζει την συμφοιτήτριά μας, η οποία παλεύει να τελειώσει την σχολή της και παράλληλα εργάζεται.

Στη συνέχεια, άρχισε να φωνάζει στον δεύτερο επιτηρητή ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Μετά από αυτό, μάζεψε όλα τα μπουφάν, τα κασκόλ, τα γάντια, τις τσάντες, κλπ και τα πήγε πάνω στην έδρα. Της εξηγήσαμε ότι μπορούσαμε να τα αφήσουμε στο μπροστινό θρανίο αλλά εκείνη φώναζε ότι «δεν θα μου πείτε εσείς πώς θα κάνω τη δουλειά μου. Εγώ μιλάω και εσείς θα κάνετε αυτό που λέω».

Το κεράσάκι στην τούρτα ήρθε μισή ώρα αργότερα. Ένα συμφοιτήτης μας έγραψε σε λάθος κουτάκι το όνομά του. Ποιος είδε την Πατσα(βουρα)λια και δεν την φοβήθηκε. Άρχισε να λέει στον συμφοιτητή μας ότι δεν μπορεί ούτε ένα όνομα να γράψει σωστά. Ο συμφοιτήτης μας της απάντησε, πολύ ήρεμα και ευγενικά, ότι μπορούσε να μιλάει και καλύτερα. Εκείνη αγρίεψε ακόμα περισσότερο. Άρχισε να φωνάζει πάρα πολύ δυνατά: «Εγώ έχω την ηλικία της μάνας σου. Και θα μου πεις εμένα πώς θα μιλάω? Πολύ ευγενικά σου μιλάω, αν και δεν σου αξίζει. Όπως γουστάρω θα μιλάω και ότι γουστάρω θα κάνω. Αν δεν σας αρέσει, να περάσετε έξω. Είστε παιδάκια ακόμα και όταν μεγαλώσετε θα προσγειωθείτε ανώμαλα». :whatever:

Από κοντά και ο ΚουρκουΛΥΚΟΣ, ο οποίος σιγοντάριζε τον θηλυκό Χίτλερ. Στα καπάκια, μας απαγόρευσε να πάρουμε τα θέματα, με την αιτιολογία: «Εσείς κάνετε άσχημα σχήματα, γιατί δεν έχετε μάθει σχέδιο. Δε θα βγάλω εγώ τα μάτια μου. Θέλω να βλέπω τα δικά μου σχήματα».

Τα γεγονότα με την Πατσαλιά, φυσικά, συνέβησαν γιατί ο ΚουρκοΛΥΚΟΣ επέμεινε να δώσουμε το μάθημά του την ημέρα που η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ είχαν κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας. Γι' αυτό και έφερε ξένους καθηγητές ως επιτηρητές (η Πατσαλιά και οι υπόλοιποι επιτηρητές δεν είναι καθηγητές στην σχολή μας). Να σημειωθεί ότι με το ζόρι ήρθαν 300 άτομα να δώσουν, από τα 800 που χρωστάνε το μάθημα. Σε μία περίοδο που όλοι πιεζόμαστε να τελειώσουμε άρον - άρο την σχολή, για να πάμε να βρούμε καμιά δουλειά, αν βρούμε, να βγάλουμε κανένα φράγκο, ο ΚουρκουΛΥΚΟΣ και η Πατσα(βουρα)λια κάνουν τα αδύνατα - δυνατά για να μας τρομοκρατήσουν και να μας δυσκολέψουν τη ζωή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος constant την Τετ Φεβ 29, 2012 9:53 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Λόγος: [LnL-constant]Μετρίασα τον τίτλο[antony07]Όχι κακές λέξεις
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2741
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
Real Name: Μαρία-Σοφία
Gender: Female
Facebook ID: 735434828
Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
Επικοινωνία:

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Οι φασίστες του ΕΜΠ

Δημοσίευση από msl »

Προσπερνώντας την προσωπική επίθεση που κάνεις σε 2 άτομα που δε μπορούν να συμμετέχουν στη παρούσα κουβέντα και έχοντας μια μικρή αβεβαιότητα αν αυτή οφείλεται σε υποκειμενικούς λόγους (πχ αν για ακόμα μια φορά τα θέματα ήταν δύσκολα για τα δικά σου δεδομένα), το πρώτο που έχω να παρατηρήσω είναι πως ακόμα και αν είχες κάποιο δίκιο σε όσα λες, με τον τρόπο που εκφράζεις το όλο θέμα, το χάνεις (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια).

Κάνουμε λες και οι αντιγραφές δεν είναι κάτι που γίνεται στη σχολή μας. Σε όλες τις σχολές και σε όλες τις εξετάσεις κλπ. Το 1/2 θα περάσει συνήθως από διάβασμα και το άλλο 1/2 με ομαδική δουλειά, σε πολύ χοντρικά ποσοστά. Μη κάνουμε πως ξαφνιαζόμαστε αν κάποιος γίνεται αυστηρός για να σταματήσει την αχαλίνωτη αντιγραφή .. Όποιος έχει διαβάσει και θέλει να δώσε το μάθημα, θα το δώσει και θα το περάσει κιόλας. Δεν κόβεσαι επειδή θα έχεις αυστηρό επιτηρητή ή δε θα σε αφήσουν να πάρεις τα θέματα την ίδια μέρα. Και αν έχεις πραγματική και απόλυτη ανάγκη από το κινητό τηλέφωνο την ώρα της εξέτασης, θα βρεις τρόπο να το έχεις δίπλα σου. Αν δε σε αφήνει ο επιτηρητής, θα πάρεις άδεια από τον καθηγητή. Όσο για τα κουτάκια, κάτι δε μας λες. Τον αρχικό διάλογο τον προσπέρασες και φτάνεις να λες ένα μονόλογο της καθηγήτριας που με βάση τα προηγούμενα δε δένει. Όλο αυτό κάτι το ξεκίνησε και δεν ήταν το λάθος κουτάκι. Κάτι ειπώθηκε που δεν έπρεπε ή κάτι παρερμηνεύτηκε ή κάτι δεν αφέθηκε να πέσει κάτω αλλά τραβήχτηκε όσο δε πάει από τα μαλλιά.

Όσο για τα θέματα, τα θέλει γιατί κάποιοι πάνε και κάνουν σχήματα εκεί πάνω και μετά το παίρνουν το χαρτί μαζί τους και ο άλλος ψάχνεται να δει τι έχει κάνει ο φοιτητής! (Ποια στην ευχή είναι η F και που κοιτάζει); Ή τους προτρέπει να κάνουν επεξεργασία των σχημάτων που έχει ώστε να μη χάσουν χρόνο και να κάνουν νέα σχέδια (και αυτός ενδεχομένως την όρασή του). Δεν έχει θέμα με το να τα μοιράσει, αν πας στο γραφείο του την άλλη μέρα θα σου δώσει ένα αντίγραφο, υποθέτω. Αυτό το κάνουν και οι περισσότεροι καθηγητές που δε δίνουν τα θέματα την ίδια στιγμή, τουλάχιστον. Τώρα αυτό με το σχέδιο μπορεί να το είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού (στα πλαίσια της επιθυμητής ευκρίνειας του σχήματος).

Το μάθημα αυτό προφανώς και το χρωστάνε πολλά άτομα, αλλά όπως σε όλα τα μαθήματα που τα χρωστάνε πολλοί, το δίνουν λίγοι και το περνάνε ακόμα λιγότεροι. Πάντα το δίνανε τόσοι λίγοι τα τελευταία χρόνια. Πλέον ή το περνάνε στην ώρα του ή το αφήνουν για πτυχίο μεριά. Το bottomline είναι ότι αν αποτύχουμε στα θέματα, θα οφείλεται στο δικό μας διάβασμα και τη δικιά μας προσπάθεια που μάλλον δεν ήταν αρκετή και όχι στην αυστηρή επιτήρηση κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Και αυτό το λέω για την ατάκα που είπες στο τέλος, πως: "Να σημειωθεί ότι με το ζόρι ήρθαν 300 άτομα να δώσουν, από τα 800 που χρωστάνε το μάθημα. Σε μία περίοδο που όλοι πιεζόμαστε να τελειώσουμε άρον - άρο την σχολή, για να πάμε να βρούμε καμιά δουλειά, αν βρούμε, να βγάλουμε κανένα φράγκο, ο ΚουρκουΛΥΚΟΣ και η Πατσα(βουρα)λια κάνουν τα αδύνατα - δυνατά για να μας τρομοκρατήσουν και να μας δυσκολέψουν τη ζωή." και μια προσέγγιση του τύπου "ο καθηγητής ήταν 1002 ξου-κακα κατά τη διάρκεια της εξέτασης και για αυτό δε πέρασα το μάθημα" είναι από τις πιο άτοπες επιρρίψεις ευθυνών που έχω δει.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 1531
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 28, 2006 8:03 pm
Real Name: Κωνσταντίνος
Gender: Male
Τοποθεσία: Zürich

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Οι φασίστες του ΕΜΠ

Δημοσίευση από kostas213 »

Καλά το σκηνικό με το κινητό απλά το προσπερνάω... Δε νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε επιτηρητής θα άφηνε κάποιον να έχει κινητό πάνω στο θρανίο. Και αν δηλαδή την πέρνανε τηλέφωνο τι θα έκανε; Θα το σήκωνε μέσα στην αίοθουσα ανενόχλητη;

Όσο για τα θέματα... Λογικά θα το είχε πει από την αρχή φαντάζομαι ότι δε θα τα πάρετε. Προσωπικά στις Μηχανικές αν είχα την επιλογή να κάνω τα σχήματα πάνω στα θέματα θα ήταν τέλειο, αντί να αντιγράφω πιστά το σχήμα στο χαρτί και να χάνω χρόνο.

Επίσης να σχολιάσω ότι σε κανένα μάθημα δεν σκάνε όλα τα άτομα που το χρωστάνε, έχει δεν έχει απεργία. Μέτρα τα αμφιθέατρα. Νομίζεις ότι θα χωράγανε 800 άτομα;

Τώρα αν η επιτηρήτρια παραφέρθηκε δεν μπορώ να το ξέρω αφού δεν ήμουν εκεί, αλλά από το post αυτό που διακρίνω είναι ότι βρήκες αφορμή την σκληρή στάση της επιτηρήτριας για να διαμαρτυρηθείς για... τα πάντα!
There's no place like ::1
mare
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: Παρ Σεπ 10, 2010 9:57 am
Real Name: mare
Gender: Female
Facebook ID: 0

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Οι φασίστες του ΕΜΠ

Δημοσίευση από mare »

αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή αναφερθήκατε στο γεγονός με το κινητό, οφείλω να ξεκαθαρίσω το τοπίο αφού πρόκειται για το άτομό μου...Δεν ζήτησα να το κρατήσω δίπλα μου,αλλά να το αφήσω στην έδρα και να έχει το νου της η επιτηρήτρια αν λάβω κλήση,δεν θα έμπαινα σε αυτήν την διαδικασία αν δεν ήταν πολύ σημαντικό. Για το λόγο αυτό κάθισα και στο πρώτο έδρανο(αν επιθυμούσα να "τσαχπινίσω",σίγουρα δεν θα έκανα αυτή την επιλογή). Αναγκάστηκα,χωρίς να το οφείλω, να της αποκαλύψω και στοιχεία που αφορούσαν την κλήση, αλλά δεν έδειξε καμία κατανόηση. Συνεννοήθηκα έτσι με τον κ.Κουρκουλή ο οποίος το επέτρεψε. Στα χρόνια που έχω φοιτήσει ποτέ δεν αντιμετώπισα τέτοια συμπεριφορά στα πλαίσια της ευρύτερης καθηγητικής αυθαιρεσίας, ας μην την γενικεύουμε όμως, ελπίζω να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό...
Άβαταρ μέλους
uchihatheo
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: Τρί Σεπ 06, 2011 7:39 pm
Real Name: Everybody lies
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Οι φασίστες του ΕΜΠ

Δημοσίευση από uchihatheo »

Φιλε εισαι τραγικος με την κριτικη που ασκεις και με τον τροπο που το κανεις!Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να χαρακτηριζεις ετσι αυτους τους δυο ανθρωπους!Οσον αφορα το ποσοι ηρθαν ευθυνεστε κατι ατομα σαν και σενα που βγαζετε φημες για τον εν λογω καθηγητη!Οποιος ειχε διαβασει σωστα θα μπορουσε να περασει.Τα θεματα ηταν ακριβως απο οτι ειχε κανει.πχ Θ1:ακριβως ιδιο με την προοδο,Θ3:στο 10ο φυλλαδιο,Θ4:ομοιο με την ταξη..Δεν φταει ο καθηγητης λοιπον ουτε οι απεργιες οι οποιες αρχισαν μετα τις 4!!!!και δεν σταματησαν τα μεσα!!!!!Φταινε οσοι δεν ηρθαν απλα!!
Everybody Lies!!!
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2250
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 07, 2007 5:34 pm

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Δημοσίευση από LocknLoad »

kostas213 έγραψε:Καλά το σκηνικό με το κινητό απλά το προσπερνάω... Δε νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε επιτηρητής θα άφηνε κάποιον να έχει κινητό πάνω στο θρανίο. Και αν δηλαδή την πέρνανε τηλέφωνο τι θα έκανε; Θα το σήκωνε μέσα στην αίοθουσα ανενόχλητη;
Εγω το'χω κανει πολλες φορες επειδη ειχα χασει το κομπιουτερακι μου. Ειχα βαλει μια εφαγμογη στο κινητο και οταν καποιος καθηγητης ελεγε κατι (σε 1 ή 2 φορες μονο να μου'πανε απο αρκετες εξετασεις) τους εξηγουσα την κατασταση. Κανενας δεν ελεγξε το κινητο μου ποσο μαλλον να το παρει

@msl

Αρκετος κοσμος με το παραμικρο αρχιζει και ουρλιαζει και το ριχνει σε μονολογους γκρινιας. Γιατι σου φαινεται περιεργη η συγκεκριμενη φαση;

Οσο αφορα αυτο που λες για την επιτηρηση, δε θα μπορουσες να'χεις περισσοτερο αδικο. Φυσικα και εχει σημασια αν ο επιτηρητης γκαριζει ή οχι. Οσο συγκεντρωμενος να'ναι καποιος, οταν καποιος αρχιζει και φωναζει διπλα στο αυτι του για κατι που εκανε καποιος αλλος, θα του διαλυσει την συγκεντρωση και ισως και την ψυχολογια οταν εχει αγχος για το μαθημα. Ειδικα στη μηχανικη που αν παρεις λαθος δρομο μπορει να την εχεις πατησει για τα καλα μονο και μονο επειδη δεν θα'χεις χρονο για να κανεις την καταλληλες διορθωσεις, το να σου διακοπτουν τον ειρμο ειναι σα να μη σ'αφηνουν να γραψεις

@Ιασωνας

Εχω την αισθηση οτι τα τελευταια 2 χρονια την εχει γενικα παντα αυτην οποτε αυτα περι απεργειας δεν παιζουν. Αν ειναι αυτη που νομιζω, την ειχα φαει και εγω στη μαπα περυσι μαζι με εναν αλλο επιτηρητη ο οποιος για να μη ξεσπασει σ'αυτη, ξεσπουσε σε μας (στην αρχη μονο, μετα ηρεμισε)

Οσο αφορα τα θεματα, αλλοι καθηγητες τα κρατανε χωρις καποιο λογο με το ετσι θελω. Αυτος τουλαχιστον σου'δωσε μια δικαιολογια. Εστω και μια lulz
Στη συνέχεια, άρχισε να φωνάζει στον δεύτερο επιτηρητή ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Μετά από αυτό, μάζεψε όλα τα μπουφάν, τα κασκόλ, τα γάντια, τις τσάντες, κλπ και τα πήγε πάνω στην έδρα. Της εξηγήσαμε ότι μπορούσαμε να τα αφήσουμε στο μπροστινό θρανίο αλλά εκείνη φώναζε ότι «δεν θα μου πείτε εσείς πώς θα κάνω τη δουλειά μου. Εγώ μιλάω και εσείς θα κάνετε αυτό που λέω».
pic or it didn't happen
Αλλα οπως και να'χει γελασα πολυ

Edit: Και προσεχουμε τους τιτλους μας ε!
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα


@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Luigi
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 19, 2012 2:33 am
Real Name: Please!!!
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Δημοσίευση από Luigi »

Κατ' αρχήν δεν έχω καταλάβει πώς η συζήτηση πήγε στο αν τα θέματα ήταν εύκολα ή δύσκολα(!!!!). Λες και αυτό δικαιολογεί τη στάση του οποιουδήποτε. Και εν τέλει, αν έγιναν όλα όπως τα λέει ο Ιάσωνας, ότι και να έγινε στο αμφιθέατρο από τους φοιτητές, δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη στάση της επιτηρήτριας. Το ζήτημα δεν είναι το ποιος αντέγραψε ή όχι, είναι το ότι ορισμένα άτομα δεν έχουν τη στοιχειώδη συμπεριφορά σεβασμού. Εξάλλου, τα προσωπικά κόμπλεξ του καθενός έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο
palasso
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 04, 2010 3:55 pm
Real Name: Vassilis
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Δημοσίευση από palasso »

mare έγραψε:[...]στο γεγονός με το κινητό[...] Στα χρόνια που έχω φοιτήσει ποτέ δεν αντιμετώπισα τέτοια συμπεριφορά στα πλαίσια της ευρύτερης καθηγητικής αυθαιρεσίας, ας μην την γενικεύουμε όμως, ελπίζω να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό...
Αν το δει κανείς τεχνικά το θέμα, σήμερα ένα κινητό μπορεί να κάνει οτιδήποτε και να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε. Είναι λοιπόν δεδομένο, ένας επιτηρητής επιθυμόντας να ρισκάρει λιγότερο, να προτιμά να μην αλληλεπιδράς με το κινητό κατά την διάρκεια της εξέτασης.
Ως εκ τούτου είμαι βέβαιος πως δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό το να μην σε αφήνουν να χρησιμοποιείς το κινητό και δεν το θεωρώ καθηγητική αυθαιρεσία...
Ο επιτηρητής δεν είναι υποχρεωμένος να πειστεί για κάποια ειδική-έκτακτη περίσταση που εσύ το θέλεις. Ακόμα κι αν πειστεί, καλύτερα θα πρέπει να ενημερώσει και να ζητήσει την άδεια από τον καθηγητή που έχει το μάθημα για τέτοια "ειδική μεταχείριση".

Kατά την άποψη μου, επιβάλλεται να μην χρησιμοποιεί κάποιος το κινητό κατά την διάρκεια της εξέτασης. Προσωπικά έχω μόνο ένα ρολόι για τις εξετάσεις (εδώ και χρόνια δεν φορώ ρολόι αφού μπορώ να δω την ώρα στο κινητό) για να μην χρησιμοποιώ το κινητό και προκαλώ καχυποψίες, όπως επίσης έχω και "scientific calculator" πάλι για να μην χρησιμοποιώ το κινητό...

Στα υπόλοιπα με κάλυψαν οι προλαλήσαντες....
pitsirikos
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 22, 2011 7:17 pm
Real Name: Γιώργος
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Δημοσίευση από pitsirikos »

Κοίτα, κατά κανόνα εγώ έπαιρνα πάντα το κινητό μου στις εξετάσεις διότι δεν φορούσα ποτέ ρολόι. Εννοείται μόνο για θέμα διαχείρισης χρόνου. Οι περισσότεροι επιτηρητές δεν με ενόχλησαν. Κάποιοι επέμειναν να το κλείσω. Το θέμα, πιστεύω δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι η ενίοτε εριστική συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης αλλά και έξω από αυτή. Πχ όταν πας να δεις το γραπτό σου στο γραφείο ενός καθηγητή (νομίζω καταλαβαινόμαστε έτσι;)κτλ. Εμένα πάντοτε αυτά με ενοχλούσαν. Όλα τα άλλα μπορώ να τα προσπεράσω σαν ιδιαιτερότητες, ιδιορρυθμίες και τα σχετικά.
You might very well think that; I couldn't possibly comment.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Δημοσιεύσεις: 1673
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 15, 2006 4:37 pm
Real Name: Αντώνης
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Uncertain (by principle)
Επικοινωνία:

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Δημοσίευση από antony07 »

Και εγώ νομίζω ότι το θέμα "χαώθηκε". Το άτομο που ξεκίνησε το topic έκανε μία καταγγελία για ένα (κατακριτέο) περιστατικό κατά την διάρκεια μιας εξέτασης, που αφορούσε την φοιτήτρια με το τηλέφωνο (η ίδια είπε ότι ο Κουρκουλής της το επέτρεψε), και την επιτηρήτρια που:
  1. δημιούργησε θέμα με το κινητό,
  2. τσακωνόταν στο αμφιθέατρο με τον άλλο επιτηρητή (πράγμα απαράδεκτο για την συνέχιση της διαδικασίας),
  3. πήρε προσωπικά αντικείμενα φοιτητών (που δεν έχει το δικαίωμα),
  4. φέρθηκε αγενώς σε φοιτητή που έγραψε λάθος τα στοιχεία του (κάτι το οποίο υπερβαίνει τα δικαιώματά της κατά πολύ, και προσβάλει οποιονδήποτε πήγε εκεί να ασκήσει το δικαίωμά του να εξεταστεί αξιοπρεπώς).
Αυτά υπάρχουν στο πρώτο ποστ, και συσχετίστηκαν με το "φαινόμενο" Κουρκουλή, και το μπάχαλο λόγω της απεργίας. Τώρα, το πως η καταγγελία έγινε προσωπική επίθεση (!!), μπήκε στο παιχνίδι η "δυσκολία" των θεμάτων (σιγά την δυσκολία), οι αντιγραφές, τα σχήματα κλπ, δεν ξέρω.


Πρότασή μου είναι τα άτομα που ενοχλήθηκαν από την συμπεριφορά της εν λόγω κυρίας, όπως η κοπέλα, ο φοιτητής που έκανε λάθος στο "κουτάκι" (άκου αφορμή για ξέσπασμα :e_confused: ), άτομα που δεν ήθελαν να δουν τα κασκόλ τους να σέρνονται στις έδρες κλπ, να πάτε στον πρόεδρο της Σχολής, και να του ζητήσετε δικαιωματικά να επιπλήξει και τον Κουρκουλή, και την κυρία αυτή, από την στιγμή που δεν είστε υποχρεωμένοι να ανέχεστε τον κάθε ανισόρροπο, ειδικά σε μια ήδη βεβαρυμένη ψυχολογικά εξέταση.


Προσωπική μου άποψη είναι ότι γενικά στο Κ.Α.ΥΛΙ. "την έχουν παραδεί", μάλλον λόγω της βλαχο-νεοελληνικής νοοτροπίας τους (μέσοι μηχανικοί συντεχνιών), της ημιμάθειάς τους (στείρα τεχνοκρατική παιδεία), και τα "κοννέ" τους με διάφορες μορφές εξουσίας (εντός και εκτός ΕΜΠ). Ίσως κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι δεν είναι ο ομφαλός της γης.
Επίσης, μπορείτε να τονίσετε σε αυτή την κυρία ότι αν εκείνη είχε συμπληρώσει σωστά όλα τα "κουτάκια" στην ζωή της, δεν θα βρισκόταν στην ηλικία της μάνας μας να κάνει "σαβουροδουλειές" για τον Κουρκουλή, και δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους πάντες ελαφρά τη καρδία.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
constant
Portal Administrator
Portal Administrator
Δημοσιεύσεις: 1684
Εγγραφή: Τετ Δεκ 01, 2010 2:16 pm
Real Name: Konstantinos
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Δημοσίευση από constant »

Αντικειμενικά, διαβάζοντας τα παραπάνω, το κατακριτέο είναι συμπεριφορά της επιτηρήτριας και όχι του καθηγητή, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να απαγορεύσει να πάρει ο φοιτητής τα θέματα (όπως κάνουν και πολλοί άλλοι).

Πέραν του ότι έφερε την επιτηρήτρια (δεν ξέρω κατά πόσο την έφερε αυτός προσωπικά), δε βρίσκω κάτι αξιοκατάκριτο στην παραπάνω συμπεριφορά του καθηγητή.
mathformath
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: Τρί Αύγ 16, 2011 1:38 pm
Real Name: οργισμένο νιάτο
Gender: Female
Facebook ID: 0

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Δημοσίευση από mathformath »

antony07 έγραψε: Επίσης, μπορείτε να τονίσετε σε αυτή την κυρία ότι αν εκείνη είχε συμπληρώσει σωστά όλα τα "κουτάκια" στην ζωή της, δεν θα βρισκόταν στην ηλικία της μάνας μας να κάνει "σαβουροδουλειές" για τον Κουρκουλή, και δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους πάντες ελαφρά τη καρδία.

Αυτό είναι μάλλον το προβλημά της και για να ξεσπάσει μειώνει τους φοιτητές. Αν θυμάμαι καλά σε τουλάχιστον άλλα δυο topic έχουν διατυπωθεί παράπονα για την Πατσαλιά. Το ένα ειναι στο topic της Μηχανικης συνεχους μέσου όπου φοιτητές διαμαρτύρονται για την διδακτική της ανεπάρκεια κι ένα άλλο όπου φοιτητές διαμαρτύρονται για τα προσβλητικά της σχόλια κατά την διάρκεια εξέτασης. Κάτσε να την πετύχω σε καμιά εξέταση να την τακτοποιήσω.
lalala
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: Παρ Ιαν 27, 2012 6:47 pm
Real Name: lala
Facebook ID: 0

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Δημοσίευση από lalala »

eleos...kapoioi to exoun xesei pia me ton kourkouli... egw proswpika vriskw ton an9rwpo mia xara...kai mia xara kanei to ma9hma tou kai swstos einai se ola osa exw dei na kanei... den thelw na akouw ti leei o kathenas mesa sthn sxolh giati polla akougontai ta opoia kaneis den gnwrizei an exoun kapoia vash...opoios exei kapoio provlhma mazi tou na paei na to suzhthsei kai oxi na grafei eite edw eite se pano tetoies hlithiothtes...pragmatika to vriskw geloio...kai gia na leme thn alhtheia opoios parakolouthei kai diavazei grafei toulaxiston ena 5... allo pou kapoioi theloun na pernane ta mathimata xwris na kanoun tpt...oso gia thn stash ergasias den akousa kanenan na paraponietai oti den mporese na erthei... opoios thelei panta vriskei tropo... as stamathsoun loipon kapoioi na kathgoroun tous allous kai as koitaksoun prwta ti kanoun oi idioi...
Άβαταρ μέλους
corfu
Δημοσιεύσεις: 388
Εγγραφή: Τετ Μαρ 04, 2009 2:38 pm
Real Name: corfu
Gender: Female
Facebook ID: 0

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Δημοσίευση από corfu »

Στην προκειμενη περιπτωση πάντως δεν φταιει ο Κουρκουλης σε καμια περιπτωση. Εγω προσωπικα χρωσταω και τις 2 μηχανικες αλλα δεν παβει να ειναι καλος καθηγητης και να μαθαινεις κατι απο αυτον. Η συγκεκριμενη καθηγητρια φταιει. Και εγω μπηκα στο 1 για να ζητησω τον Κουρκουλη και μου φωναξε αλλα δεν εδωσα σημασια. Νομιζω οτι πρεπει να αλλαξει το ονομα του τοπικ γιατι πραγματικα σημερα ως και αποριες ελυσε που αλλοι καθηγητες δεν μπαινουν καν στον κοπο.
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.

Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Lesta
Δημοσιεύσεις: 136
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 17, 2010 1:02 am
Real Name: Lesta
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: ΚουρκουΛΥΚΟΣ - Πατσα(βουρα)λιά: Αυθαιρεσία στο ΕΜΠ

Δημοσίευση από Lesta »

Εεε..... νομίζω πρέπει να αλλάξετε τον τίτλο. Είναι προσβλητικος και δεν τιμά κανέναν, mods...?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”