Παρεξηγήσεις

Σε μια πολιτισμικά ανεπτυγμένη κοινωνία, όσο κλειστή κι αν είναι αυτή πάντα θα υπάρχουν χαραμάδες για την φωτεινή πορεία προς τη γνώση.
Μ' άλλα λόγια, εδώ γράφετε για μουσεία, πολιτισμικές εκδηλώσεις και λοιπά "ψαγμένα στέκια".

Συντονιστής: antony07

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Δημοσιεύσεις: 981
Εγγραφή: Τρί Ιαν 08, 2008 12:57 pm
Real Name: Μάνος
Gender: Female
Facebook ID: 0

Παρεξηγήσεις

Δημοσίευση από dj manos »

Θέμα έχει προκύψει με την όπερα "Ρουσάλκα" που ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή,καθώς η γαλλίδα σκηνοθέτρια Μάριον Βάσερμαν,θέλοντας να τονίσει τη θηλυκή πλευρά του πρίγκιπα του παραμυθιού επέλεξε να σκηνοθετήσει ένα φιλί μεταξύ των ανδρών – ηρώων.

Το κοινό εμφανίστηκε διχασμένο,ενώ σε ανακοίνωση που διένειμαν τα μέλη της ορχήστρας σημειώνουν ότι η γαλλίδα σκηνοθέτρια αλλοιώνει το λιμπρέτο και προσδίδει στον κεντρικό ήρωα ομοφυλοφιλικές τάσεις.Η ορχήστρα διαμαρτυρήθηκε και στη διοίκηση της Λυρικής,καθώς η παράσταση απευθύνεται και σε παιδιά...

Από την άλλη μεριά,βέβαια,κανείς δεν ενοχλήθηκε με το μιούζικαλ "Το κλουβί με τις τρελές".Το διάσημο μιούζικαλ πραγματεύεται το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και παρουσιάζει την ανατροπή στη ζωή ενός γκέι ζευγαριού όταν ο γιός του ενός ( από το ετεροφυλικό παρελθόν) παντρεύεται την κόρη ενός συντηρητικού πολιτικού.

Προσωπική μου άποψη:

Χέστε μας ρε βόδια,που έχετε άποψη και για την "Ρουσάλκα"...
papagalakos

Re: Παρεξηγήσεις

Δημοσίευση από papagalakos »

Στην τεχνη δεν μπορει να υπαρχει λογοκρησια. Καθε εργο αξιολογειται απο τους κριτικους και αναδεικνυεται ως σπουδαιο ή καταδεικνυεται ως "φολα" απο το κοινο. Τωρα τη Ρουσαλκα να πω την αληθεια δεν την ξερω, ουτε την παρασταση εχω δει, αλλα η ιστορια δεν με ενθουσιαζει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτισμός”