Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Μικρή και μεγάλη οθόνη! Τώρα η 7η Τέχνη και σε έκδοση με λεπτότερα φτερά.

Συντονιστής: snodrion

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Chris88
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: Τρί Ιαν 08, 2008 8:05 pm
Real Name: ­
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Δημοσίευση από Chris88 »

Θα παραθέσω την γνώμη μου για τα τελευταία επεισόδια όταν βρώ λίγο χρόνο, για να τα αναλύσω όλα διεξοδικά. Σε γενικές γραμμές, προσπαθώ να δω την θετική πλευρά και τείνω να συμβιβαστώ με τον τρόπο που τελείωσε το L O S T, άσχετο αν δόθηκαν ή όχι οι απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα.
Ο λόγος που γράφω τώρα όμως είναι για να μοιραστώ κάποια γαμάτα απίστευτα αστεία βιντεάκια.

Υπ'όψιν, όσοι υπήρξαν φαν της σειράς, πρέπει να τα δούνε αν δεν το έχουν ήδη κάνει.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YyKyjeRodd4[/youtube]

Μεταφέρετε το βίντεο στα 59 δευτερόλεπτα για να "μπείτε στο ζουμί"[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_8JBYlNTf-Q[/youtube]
Δεν μπόρεσα να κάνω time-linking μέσω του url εδώ για κάποιο λόγο.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IJVSRqltKsU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=di3w1yV4Ehg[/youtube]

^Υπάρχουν και άλλα τέτοια διαμάντια στα κανάλια αυτών που τα κάνανε upload. O Kimmel έχει και αρκετές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών.


Ας βάλω και λίγα verticals, έτσι για να γεμίσει το post μου. 8)
Αν μερικά σας φανούν χαζά μπορείτε να παραπεμφθείτε εδώ για να κάνετε τα παράπονά σας :P. Εγώ προσωπικά, τρελαίνομαι για χαζό χιούμορ. :mrgreen:

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Και μερικά σκιτσάκια από έναν γαμάτο τυπά. (Όχι, δεν είναι ο Πάνος, το υπόσχομαι). :P
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Έχω αποθηκεύσει δεκάδες άλλα τέτοια, μπορεί να βάλω και άλλα στο μέλλον αν θέλετε. 8)

ΥΓ
BILLYDELUXE έγραψε:Tora akouga tin ekpompi tou Karpetopoulou kai ton pire kai enas apo AMERICA kai eipe oti mallon tha uparksei kai tainia
Δεν ξέρω για ταινία, αλλά σίγουρα άκουσα ότι οι παραγωγοί θα συμπεριλάβουν στα DVD/Blu-Ray της τελευταίας σεζόν και πολλές "απαντήσεις" στα μυστήρια που δεν απαντηθήκανε στην κανονική ροή της σειράς. Τώρα το κατά πόσο θα λυθούν οι απορίες μας, κανείς δεν το ξέρει. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν απαντήσεις, έτσι τους αναγκάζουν, έμμεσα, να αγοράσουν το Box Set της σεζόν.
٩๏̯͡๏)۶
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Δημοσιεύσεις: 1064
Εγγραφή: Παρ Μαρ 28, 2008 2:02 pm
Real Name: Χρήστος
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Δημοσίευση από Chris »

1/2rizax έγραψε:Ο Καρπετόπουλος ξαφνικά ανακάλυψε ότι το Λοστ ήταν τελικά σειρά χαρακτήρων.
Και εδώ βρίσκεται η απάντηση σε όλες τις γκρίνιες. Η σειρά πάντα τριγύρναγε γύρω από τους χαρακτήρες. Σε όλες τις σεζόν, κάθε επεισόδιο ήταν επικεντρωμένο σε κάποιον χαρακτήρα και τη ζωή του έξω από το νησί. Υπήρχε μια πλοκή μυστηρίου-δράσης ή οτιδήποτε, αλλά η σειρά πάντα έδινε έμφαση στους χαρακτήρες. Όπως και κάθε πραγματικά ποιοτική σειρά άλλωστε. Προσωπικά μιά σειρά/ταινία/βιβλίο μπορεί να μου κρατήσει το ενδιαφέρον μόνο αν οι χαρακτήρες είναι ενδιαφέροντες. Όσο να "λέει" η πλοκή και όσο σασπένς να υπάρχει, αν οι χαρακτήρες μέσα είναι "στείροι", τότε το πράγμα είναι πολύ ξερό. Για αυτό τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστυ είναι τόσο καλά. Γιατί όχι μόνο έχουν πολύ ωραία πλοκή και μυστήριο που σε κρατάνε σε αγωνία, αλλά οι χαρακτήρες που υπάρχουν μέσα είναι πραγματικοί χαρακτήρες και δεν παίζουν απλά διεκπεραιωτικό ρόλο στο να δει ο αναγνώστης τελικά ποιος είναι ο ένοχος. Όπως στο Lost, έτσι και στα βιβλία της, έβλεπες καθώς εκτυλισσόταν η πλοκή, νέα στοιχεία για το παρελθόν και τον χαρακτήρα του κάθε προσώπου. Έτσι σιγά-σιγά αρχίζεις και ταυτίζεσαι εν μέρει με κάποιους χαρακτήρες για διαφορετικούς λόγους..είτε γιατί βλέπεις ένα κομμάτι του εαυτού σου σε αυτούς, είτε γιατί τους θαυμάζεις επειδή έχουν κάτι που δεν έχεις εσύ. Για αυτό κανένας δε συμπαθούσε τον Μίκυ, γιατί ο παπάρας ήταν υπερβολικά τέλειος για να τον συμπαθήσει κάποιος...αλλά ο Ντόναλντ και ο Σκρούτζ ήταν πολύ πιο αγαπητοί.

Το Lost είχε βρει την χρυσή τομή καθώς συνδύαζε δράση και χαρακτήρες με πολύ περίτεχνο τρόπο. Άλλωστε δε θες σκέτους χαρακτήρες σε ένα έργο (γιατί τότε θα έχεις σαπουνόπερα) αλλά ούτε σκέτη δράση. (γιατί τότε θα έχεις ταινία με τον Jackie Chan) House δε βλέπω επειδή μου αρέσουν τα ιατρικά θέματα, αλλά επειδή ο κεντρικός χαρακτήρας έχει πολύ ενδιαφέρον. Lost έβλεπα και για το μυστήριο της πλοκής, αλλά πιό πολύ για τα πρόσωπα που έπαιρναν μέρος στη σειρά. Για αυτό το τέλος ήταν πολύ καλό. Γιατί όλοι οι χαρακτήρες βρήκαν αυτό που πραγματικά ήθελαν. Η πιο σημαντική σκηνή της 6ης σεζόν ήταν όταν ο Jacob μάζεψε τους υποψήφιους είχαν μείνει και τους είπε: "Για αυτό διάλεξα εσάς να έρθετε στο νησί, γιατί όλοι σας είχατε τα προβλήματα σας σαν χαρακτήρες" (αν το καλοσκεφτείς, ήταν όλοι τους ψιλο-κατεστραμμένοι) "και γιατί ήσασταν μόνοι". Έτσι το νησί αποτέλεσε το μέσο να "καλυτερεύσουν" οι υποψήφιοι (ένα καθαρτήριο), και ο Jacob ήταν ο καταλύτης της όλης υπόθεσης. Ο οποίος Jacob ήταν σαφέστατα πολύ παραπάνω από ένας απλός προστάτης του νησιού. Και είναι λάθος που δεν ανέλυσαν πιό πολύ τον χαρακτήρα του.

Ήταν διεκπεραιωτική/άντε-να-τελειώνουμε η 6η σεζόν; Σε έναν βαθμό ναι. Κατ' εμέ, έπρεπε το παρελθόν του Jacob και του αδερφού του να αναλυθούν από πολύ πιο πριν. Ισως μία ακόμα σεζόν να μας έδινε μιά πολύ πιο ομαλή προσγείωση. Και ας μη γελιόμαστε: Είναι δυνατόν μετά από 6 χρόνια μιας σειράς με πολύ πολύπλοκα νοήματα, πλοκή και ανατροπές να μην υπάρχουν σεναριακά κενά; Τώρα για τα αναπάντητα ερωτήματα; Ίσως να φροντίσουν οι σεναριογράφοι να μας τα απαντήσουν αργότερα. Αλλά εγώ δεν το περιμένω και εναγωνίως να πω την αλήθεια καθώς ο,τι ήθελα να αποκομίσω από αυτή τη σειρά το αποκόμισα.
Chris88 έγραψε: Αν μερικά σας φανούν χαζά μπορείτε να παραπεμφθείτε εδώ για να κάνετε τα παράπονά σας :P. Εγώ προσωπικά, τρελαίνομαι για χαζό χιούμορ. :mrgreen:
Αν δεν μπαίνεις στα ο,τι νάναι (Random) site που μπαίνεις τότε δεν θα μας γέμιζες με βλακείες! :lol:

Chris88 έγραψε:Έχω αποθηκεύσει δεκάδες άλλα τέτοια, μπορεί να βάλω και άλλα στο μέλλον αν θέλετε. 8)
F5F5F5F5F5

Υ.Γ. Τελικά ποιός ήταν ο/η αγαπημένος/η σας από τη σειρά; Για μένα ήταν ο Ben και ο Locke.
Άβαταρ μέλους
DeLarge
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 22, 2008 5:14 pm
Real Name: Urasawa Naoki
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Δημοσίευση από DeLarge »

Και εδώ βρίσκεται η απάντηση σε όλες τις γκρίνιες. Για αυτό τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστυ είναι τόσο καλά. Γιατί όχι μόνο έχουν πολύ ωραία πλοκή και μυστήριο που σε κρατάνε σε αγωνία, αλλά οι χαρακτήρες που υπάρχουν μέσα είναι πραγματικοί χαρακτήρες και δεν παίζουν απλά διεκπεραιωτικό ρόλο στο να δει ο αναγνώστης τελικά ποιος είναι ο ένοχος. Όπως στο Lost, έτσι και στα βιβλία της, έβλεπες καθώς εκτυλισσόταν η πλοκή, νέα στοιχεία για το παρελθόν και τον χαρακτήρα του κάθε προσώπου.
Κι εμένα μ'αρέσει η Αγκάθα Κρίστι. Δεν έχω πετύχει όμως ακόμα κανένα βιβλίο της που να μην απαντάει όλες τις σημαντικές ερωτήσεις που τίθενται ή που να μην εξηγεί αναλυτικά τη λύση του μυστηρίου στο τέλος. Σίγουρα οι περισσότεροι χαρακτήρες του Lost ήταν ικανοποιητικά ενδιαφέροντες, αλλά αυτό το ενδιαφέρον δε θα ήταν σε καμία περίπτωση αρκετό, χωρίς τη γοητεία των μυστηρίων και την αγωνία που προκαλούσαν τα cliffhangers στο τέλος σχεδόν κάθε επισοδείου. Οι ολοένα και περισσότερες ερωτήσεις ανέβαζαν συνεχώς τις προσδοκίες για να πέσουν τελικά απ'το cliff. Οι προσδοκίες από την άλλη για την εξέλιξη των χαρακτήρων ήταν πάνω κάτω σταθερές αρκετά χαμηλά κατά τη διάρκεια της σειράς, αφόυ η μελέτη των χαρακτήρων δε θα μπορούσε να είναι τοσό συγκλονιστική όταν επισκιάζεται από το βασικό όπλο της σειράς για τηλεθέαση, το μυστήριο. Δε διαφώνω ότι το πολύ διασκεδαστικό ταξίδι για 6 χρόνια δεν μπορει να σβηστεί τελείως με ένα τόσο απογοητευτικό προορισμό. Το γεγονός όμως ότι οι δημιουργοί πρόδωσαν τόσο "τηλεοπτικά" το κοινό, εμποδίζει, για μένα, το Lost να ξεφύγει τελείως από τους περιορισμούς των τηλεοπτικών σειρών, κάτι που πίστευα ότι θα μπορέσει να κάνει.
Υ.Γ. Τελικά ποιός ήταν ο/η αγαπημένος/η σας από τη σειρά; Για μένα ήταν ο Ben και ο Locke.
Για μένα ο Locke και ο Ben. :)
Άβαταρ μέλους
barbara
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 20, 2007 7:15 pm
Real Name: Νίκος
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Paris

Re: Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Δημοσίευση από barbara »

Chris έγραψε:Υ.Γ. Τελικά ποιός ήταν ο/η αγαπημένος/η σας από τη σειρά; Για μένα ήταν ο Ben και ο Locke.
Προς θεού όχι ο πρήχτης "Θα τα φτιάξω όλα/εμπιστέψου με" Τζακ. Μακράν ο παλίκαρος Ντέσμοντ!

(Αν αποκλείσουμε την Κέιτ με το καθόλου απαρατήρητο μαύρο φόρεμα στο τελευταίο επεισόδιο! :lol: )

See ya in another life brotha!

Υ.Γ. κι ο Μπεν ηταν πολύ καλός...
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Δημοσιεύσεις: 1064
Εγγραφή: Παρ Μαρ 28, 2008 2:02 pm
Real Name: Χρήστος
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Δημοσίευση από Chris »

DeLarge έγραψε:Κι εμένα μ'αρέσει η Αγκάθα Κρίστι. Δεν έχω πετύχει όμως ακόμα κανένα βιβλίο της που να μην απαντάει όλες τις σημαντικές ερωτήσεις που τίθενται ή που να μην εξηγεί αναλυτικά τη λύση του μυστηρίου στο τέλος.
Συμφωνώ. Όμως από τη μία έχεις μεν ένα βιβλίο 300 σελίδων και από την άλλη 120τόσα επεισόδια... είναι σίγουρο ότι στο δεύτερο θα ξεφύγουν πράγματα.

Εγώ πιστεύω ότι η όλη αντιπαράθεση έγκειται στο γεγονός ότι κάποιοι έβλεπαν τη σειρά σαν κάποιον μεγάλο γρίφο. Σαν ένα μαθηματικό πρόβλημα, ενώ κάποιοι άλλοι την έβλεπαν σαν μιά σειρά χαρακτήρων. Και οι πρώτοι έβλεπαν τη σειρά σιγά-σιγά να μεταμορφώνεται από ένα ομιχλώδες μυστήριο (πσσσςςς τι είπα πάλι 8) ) σε κάτι τελείως μεταφυσικό. (το τέλος ήταν εντελώς...αλλού μιλάμε) Εγώ που το έβλεπα σαν έναν πολύ πετυχημένο συνδυασμό και των δύο, και επειδή με ενδιαφέρουν πιο πολύ τα πρόσωπα, η αυλαία με βρήκε πλήρως ικανοποιημένο. Αλλά that's just my opinion. And opinions are like assholes ; everybody has one.
barbara έγραψε:Υ.Γ. κι ο Μπεν ηταν πολύ καλός...
Ίσως το γεγονός ότι ο Ben δεν μπήκε στην εκκλησία στο τέλος να αφήνει να εννοηθεί θα υπάρξει και συνέχεια...? Μήπως ο Ben δεν πέθανε ποτέ και δεν είχε νόημα να μπει στην εκκλησία;

Ο ηθοποιός που παίζει τον Ben είναι πολύ καλός βασικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chris την Πέμ Ιουν 03, 2010 1:07 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
DeLarge
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 22, 2008 5:14 pm
Real Name: Urasawa Naoki
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Δημοσίευση από DeLarge »

Chris έγραψε:
DeLarge έγραψε:Κι εμένα μ'αρέσει η Αγκάθα Κρίστι. Δεν έχω πετύχει όμως ακόμα κανένα βιβλίο της που να μην απαντάει όλες τις σημαντικές ερωτήσεις που τίθενται ή που να μην εξηγεί αναλυτικά τη λύση του μυστηρίου στο τέλος.
Συμφωνώ. Όμως από τη μία έχεις μεν ένα βιβλίο 300 σελίδων και από την άλλη 120τόσα επεισόδια... είναι σίγουρο ότι στο δεύτερο θα ξεφύγουν πράγματα.
Από ότι φάνηκε από τις ελάχιστες απάντησεις που είχαν οι δημιουργοί, ακόμα και μίνι-σειρά τρίων επισοδείων να ήταν, πάλι θα ξέφευγε, γιάτι αποδείχτηκε ότι ξεκίνησαν χωρίς σχέδιο, αλλά με μόνο σκοπό να πείσουν εμάς τα πρεζόνια ότι είχαν κάποιο σχέδιο. Αποδείχτηκε ότι το Lost δημιουργήθηκε μόνο για να καλύψει ένα κενό στο πρόγραμμα του ABC και ως εκ τούτου με πολύ χαμηλές φιλοδοξίες.
Άβαταρ μέλους
barbara
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 20, 2007 7:15 pm
Real Name: Νίκος
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Paris

Re: Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Δημοσίευση από barbara »

Chris έγραψε:Ίσως το γεγονός ότι ο Ben δεν μπήκε στην εκκλησία στο τέλος να αφήνει να εννοηθεί θα υπάρξει και συνέχεια...? Μήπως ο Ben δεν πέθανε ποτέ και δεν είχε νόημα να μπει στην εκκλησία;
Σίγουρα όλοι οι χαρακτήρες έχουν πεθάνει στη σεκάνς με την εκκλησία.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Μπεν ποτέ δεν ένιωσε μέλος της ομάδας των οσεάνικ. Είχε και τα δικά του προβλήματα με την "κόρη" του κ.λ.π. και προτίμησε να μην "let go" ακόμα...
Άβαταρ μέλους
timos_m
Δημοσιεύσεις: 1047
Εγγραφή: Παρ Δεκ 22, 2006 9:11 pm
Real Name: ΤΜ
Gender: Male
Τοποθεσία: Εδώ

Re: Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Δημοσίευση από timos_m »

Chris έγραψε:
Chris88 έγραψε:Έχω αποθηκεύσει δεκάδες άλλα τέτοια, μπορεί να βάλω και άλλα στο μέλλον αν θέλετε. 8)
F5F5F5F5F5
F5F5F5F5F5F5F5 Server Down
repeat
Άβαταρ μέλους
DeLarge
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 22, 2008 5:14 pm
Real Name: Urasawa Naoki
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Δημοσίευση από DeLarge »

Ξαναβλέπω την πρώτη season του Monty Python's Flying Circus και συνάντησα αυτό το σκετσάκι:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c0f2aFhZ3Uk[/youtube]
Άβαταρ μέλους
DeLarge
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 22, 2008 5:14 pm
Real Name: Urasawa Naoki
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Δημοσίευση από DeLarge »

Άβαταρ μέλους
barbara
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 20, 2007 7:15 pm
Real Name: Νίκος
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Paris

Re: Lost - Προσοχή ΠΟΛΛΑ spoiler

Δημοσίευση από barbara »

Lost explained

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος & Τηλεόραση”