Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τετάρτη 16/3/2011

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
lunatic
Δημοσιεύσεις: 1095
Εγγραφή: Δευ Φεβ 09, 2009 9:45 pm
Real Name: Zoro
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τετάρτη 16/3/2011

Δημοσίευση από lunatic »

Αλλα ακομα και να ηταν, αυτη η ρημαδα πλειοψηφεια που θιγεται τοσο πολυ και θελει (;;) μια διαφορετικη δομη για να εκφραστει γιατι δεν ερχεται στις γενικες συνελευσεις για να την αλλαξει;
Δεν έρχονται γιατί βαριούνται να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία εναντίον των κομμάτων. Κοιτάν να βγάλουν τη σχολή κουτσά στραβά όσο πιο γρήγορα μπορούν κ να σηκωθούν να φύγουν απ αυτό το μπου...έλο.

Από κει κ πέρα αν δεν το δέχεσαι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Απλά δεν δέχεσαι την πραγματικότητα. Συνέχισε να ζεις στο όνειρό σου... Καλό βράδυ
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Δημοσιεύσεις: 1233
Εγγραφή: Τετ Οκτ 29, 2008 4:35 pm
Real Name: Hector-Xavier
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Πιο πέρα από το εκεί.
Επικοινωνία:

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τετάρτη 16/3/2011

Δημοσίευση από Falgorn »

Εικόνα
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.


Bertolt Brecht


Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
fakiris
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: Παρ Ιαν 21, 2011 12:25 pm
Real Name: Pedro Almodovar
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τετάρτη 16/3/2011

Δημοσίευση από fakiris »

adriano17 έγραψε: Καλό ακούγεται σαν ιδέα το να κρίνει και να αξιολογεί ο καθένας μόνος του που λες αλλα έτσι δεν επρόκειτο να υπάρχει καμία αντίδραση για τίποτα.Αν δεν γίνονταν γενικές συνελεύσεις των φοιτητών στις σχολές όλα αυτά τα χρόνια,η αυθαιρεσία του υπουργείου,των καθηγητων κλπ προς τους φοιτητές θα είχε κάνει τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο να μοιάζει με την εργασία σε πολυεθνική εταιρεία,με τους φοιτητές να είναι πειθήνιοι,ελαστικοί,ανταγωνιστικοί.Αν έτσι αντιλαμβάνεσαι το ρόλο του πανεπιστημίου στην κοινωνία,άποψη σου,δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Όχι, η αλήθεια είναι δεν τον αντιλαμβάνομαι έτσι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα κρίνω αυτούς που έχουν καταστεί κράτος εν κράτει στην σχολή μου ,γιατί μοιραία επηρεάζουν τις σπουδές μου. Αν θές και το ίδιο το πανεπιστήμιο σε ευρύτερη κλίμακα.

Μίλησες για "πολυεθνική εταιρεία", θα αντιστρέψω την οπτική αυτή διερωτόμενος: μήπως το πανεπιστήμιο δεν έχει μετατραπεί σε "αγορά" όπου χορεύουν οι "πολυεθνικές-παραρτήματα των κομμάτων"? Ανέφερες ότι οι φοιτητές θα ήταν "πειθήνιοι". Και ρωτώ: μήπως οι στρατοί των παρατάξεων είναι το πλέον χαρακτηριστικό σύγχρονο παράδειγμα δουλικότητας και πειθαναγκασμού της νεολαίας? Κάπου λές ότι θα ήταν οι σπουδαστές "ελαστικοί". Και αναρρωτιέμαι μήπως ο συνδικαλισμός στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι αυτός που στελεχώνει τις πιο ανελαστικές (και δογματκές) κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις? Τέλος, εκτιμάς ότι οι φοιτητές θα ήταν "ανταγωνιστικοί". Και κάνω την εξής παρατήρηση: Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο που θα συναγωνίζεται και θα είναι εξωστρεφές προς την γνώση και την πρόοδο ή επιθυμούμε ένα πανεπιστήμιο που θα υπακούει στο γράμμα του νόμου των συνδικαλιστών και θα γίνεται μέρα με τη μέρα πιο εσωστρεφές και μίζερο...?

:mrgreen:
Άβαταρ μέλους
adriano17
Δημοσιεύσεις: 207
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 22, 2009 12:39 am
Real Name: Γιάννης
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τετάρτη 16/3/2011

Δημοσίευση από adriano17 »

Fakiris,καταρχάς η συμμετοχή κάποιου ατόμου σε παράταξη είναι προσωπική του επιλογή,αν κάποιος δεν είναι σε καμια παράταξη δεν είναι ούτε πειθήνιος,ούτε ελαστικός στα κόμματα.Αντίθετα,αύριο θα είναι επιτακτική ανάγκη για οποιονδήποτε θέλει να σπουδάσει το να είναι πειθήνιος και ελαστικός.
Επίσης,πρέπει να καταλάβεις ότι όσο ανήκουν σε κάποια παράταξη ή γενικά όσοι πάνε στις συνελεύσεις και ψηφίζουν δεν έχουν ντε και καλά στόχο να γίνουν επαγγελματίες πολιτικοί,να στελεχώσουν τις κυβερνήσεις και τις αντιπολιτεύσεις.Συμμετοχή στο πολιτικό όργανο της σχολής,τη γενική συνέλευση,ακόμα και ως μελος μιας παράταξης σημαίνει για πολλούς ενασχόληση με τα κοινά με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φοιτητων
Τέλος,όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα,αναφερόμουν πριν ξεκάθαρα στον ανταγωνισμό μεταξύ φοιτητών.Εγώ προσωπικά δεν νιώθω ανταγωνισμό για κανένα συμφοιτητή μου γιατί θεωρώ πως σκοπός του πανεπιστημίου είναι η μετάδοση γνώσης και παιδείας.Κατάλαβε το,μας θέλουν ατομιστές και ανταγωνιστικούς από τώρα ώστε όπως σήμερα κυνηγάμε το διάβασμα "για να περάσω το μάθημα και να πάρω καλό βαθμό",έτσι αύριο θα ξεσκιζόμαστε για να επιβιώσουμε έναντι του άλλου,να του φάμε τη θέση του μπας και καταφέρουμε να 'χουμε μια δουλειά,ακόμα κι αν χρειαστεί να δουλεύουμε όλη μέρα.
Άβαταρ μέλους
fakiris
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: Παρ Ιαν 21, 2011 12:25 pm
Real Name: Pedro Almodovar
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τετάρτη 16/3/2011

Δημοσίευση από fakiris »

@adriano17:

Φίλε προφανώς πάς την κουβέντα αλλού (εσκεμμένα ή μη), χωρίς να σημαίνει ότι διαφωνώ σε όλα όσα αναφέρεις στο προηγούμενο ποστ σου. Να σου δηλώσω, λοιπόν, ότι ανήκω σε εκείνη τη μερίδα κόσμου που θεωρεί ότι η συμμετοχή στα κοινα που αναφέρεις είναι ουτοπία, γιατί πρακτικά δεν υπάρχουν κοινά. Αυτό που υπάρχει είναι ένα καλοκουρδισμένο "καρουζέλ" που παίζει και κινείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του "κατασκευαστή"... Τώρα άν θεωρείς ότι τα "άλογακια" που ανεβοκατεβαίνουν το κάνουν απο ατομική επιλογή, τότε πάσο και τα ρέστα μου! :twisted:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”